spot_img
spot_img

Kinderen en 60-plussers mogen gratis met de trein

Atualizado há

Kinderen tot zestien jaar en volwassenen boven de zestig hoeven niet te betalen voor een treinrit. Ze krijgen namelijk een gratis Openbaar Vervoer (OV)- jaarkaart van de overheid. Volgens de trekker  van het treinproject, Eddy Jozefzoon, is men nu aan het bekijken wat de prijs van een kaart voor andere reizigers moet zijn.

Naar zeggen van Jozefzoon is wereldwijd de prijs van openbaar vervoer een kwestie van politieke keuzes. “In sommige landen is het openbaar vervoer voor iedereen gratis. Wij kijken nog naar de verschillende opties qua subsidie. Maar de overheid betaalt mee. Deze trein past in het sociaal contract dat de president met de bevolking heeft gesloten.”

Jozefzoon is ervan overtuigd dat de treinverbinding komt, ondanks kritiek op het plan van de overheid om deze aan te leggen. Hij is positief gestemd betreffende protesten van de actiegroep van de bewoners en bedrijven van de Indira Ghandiweg en zegt dat er naar een oplossing gekeken zal worden. De actiegroep wil dat het spoor een stuk westelijker of oostelijker in de weilanden komt te liggen zodat de  bedrijven en woningen geen last van de trein zullen ondervinden. “Dat alternatief zou juist veel meer geld kosten omdat we dan de eigenaren van al die weilanden moeten onteigenen. En er zijn internationale regels die het niet toestaan landbouwgronden te gebruiken hiervoor. Dus dat is geen optie”, redeneert Jozefzoon.

- Publicidade -

De overheid heeft diverse oplossingen aangedragen; van het uitbetalen van compensatie tot het op kosten van de overheid verplaatsen van woonhuizen en/of bedrijfsgebouwen. Evenzo het aanbieden van een alternatief perceel of huis behoort tot de mogelijkheden.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: