spot_img
spot_img

Kinderbijslag weer niet op tijd uitbetaald

Atualizado há

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvestiging (Sozavo) heeft de kinderbijslag over 2014 nog steeds niet uitbetaald. Het ministerie wil dit doen in het eerste kwartaal van 2015.

 

Volgens Gregory Corinde, onderdirecteur administratieve diensten van Sozavo, is met de verhoging van de kinderbijslag in 2011 van SRD 3 naar SRD 30, het aantal geregistreerde kinderen explosief toegenomen.  Dit is de reden waarom het ministeries sindsdien niet in staat is het aantal aanmeldingen in een jaar te verwerken.  “Wij hebben ook maar negen betaalmeester, terwijl we ook landelijk de uitbetaling doen van AOV en financiële bijstand van zwakke huishoudens en mensen met een beperking moeten doen”, meent Corinde. Naar zijn zeggen zal Sozavo gesprekken voeren met banken om de financiële transactie van kinderbijslag op zich te nemen waardoor de uitbetaling op tijd plaatsvinden.

- Publicidade -

 

Uit cijfers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek blijkt dat er 80.000 kinderen zijn geregistreerd voor kinderbijslag per 2013, terwijl het in 2010 nog geen 30.000 waren.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: