spot_img
spot_img

Kensenhuis de gebeten hond

Atualizado há

- Publicidade -

Tegen beter weten in heeft NPS- parlementariër Patrick Kensenhuis (Nieuw Front/NPS) de presentielijst voor de vergadering van donderdag 28 augustus getekend. Hierdoor kon de openbare vergadering over de ‘sociale wetten’, weliswaar vijftig minuten later dan gepland, toch voortgang vinden. Toen er na een half uur geen quorum bleek te zijn, werd de vergadering echter niet afgeblazen door waarnemend assembleevoorzitter Ruth Wijdenbosch. Deze twee handelingen hebben wat wrijving veroorzaakt in de oppositie. Door gebrek aan quorum kon de huishoudelijk vergadering die voor 10 uur gepland was niet doorgaan.

Noch het Nieuw Front, noch Pertjajah Luhur en noch de BEP deden mee aan de vergadering. Zij waren ook niet in het parlementsgebouw. Vicepresident Robert Ameerali ging uitgebreid in op vragen die gesteld zijn over de invoering van een algemene pensioenregeling en de nationale basiszorgverzekering.

volgens Kensenhuis was hij niet op de hoogte van een afspraak om de vergadering te boycotten. “Niemand heeft mij wat gezegd. Mijn fractiecoördinator, mevrouw Wijdenbosch, heeft mij ook niks gezegd. De vorige week heeft de oppositie nog quorum verleend. Ik kan niet weten dat er andere afspraken zijn gemaakt”, aldus Kensenhuis.

- Publicidade -

Kensenhuis: “Ik heb mijn partijvoorzitter gebeld. Hij heeft mij meegedeeld dat de voorzitters van de politieke partijen gisteravond hebben vergaderd. Afgesproken is om geen quorum te verlenen. Maar ik was hier niet van op de hoogte”.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: