spot_img
spot_img

Kenny B doet mee aan ‘Krapé? Nee!’- campagne

Atualizado há

Middels zang en spel maakt reggae-artiest Kenneth ‘Kenny B’ Bron kinderen bewust van het gevaar dat zeeschildpadden lopen in de zee. In dat kader heeft hij donderdag 21 augustus in de Paramaribo jongeren op speelse wijze bijgebracht waarom het van belang is zeeschildpadden te beschermen. Zo moesten de kinderen onder meer door een net kruuipen zonder te ademen. “Het is onze taak om andere Surinamers bewust te maken dat ze geen krapé eieren moeten consumeren.”

De zanger gaf de kinderen mee dat zeeschildpadden elk jaar de legstranden in Matapica, Galibi en Braamspunt opzoeken om hun eieren te leggen. Hij is van mening dat dat deel van de natuur niet bedreigd mag worden. “De zeeschildpadden moeten blijven voortbestaan.” Deze activiteit maakt deel uit van de ‘Krapé? Nee!’- campagne die wordt uitgevoerd door het wereldnatuurfonds (WWF). In een persbericht zegt het WWF dat zij zich voortdurend inzet voor het behoud van zeeschildpadden in Suriname. En om dat te realiseren is het essentieel dat het consumeren van Krapé eieren wordt tegen gegaan. Kenny B.: “No nyan Krape eksi, noso yu faya”.

De reggae- artiest roept Surinamers op zorgvildig om te gaan met onze natuur en de komst van zeeschildpadden in Suriname te koesteren. “Zij zijn enorme trekpleisters voor toeristen. Voor Suriname genereert toerisme inkomsten en draagt het bij aan de ontwikkeling van de gebieden waar de zeeschildpadden voorkomen.”

- Publicidade -

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App