spot_img
spot_img

Karatesport in de lift

Atualizado há

Met de formatie van het nieuw bestuur van de Surinaamse Karate Associatie (SKA)vorig jaar, onder voorzitterschap van dhr. Kenneth Sijp, waait er een nieuwe wind voor de karatesport in Suriname. Dit volledig geformeerd bestuur is druk doende diverse commissies in het leven te roepen om het werk overzichtelijk en vlot te doen verlopen.

 

Goed bestuur zal nodig zijn gezien de vele locale en internationale toernooien die op de jaarkalender staan. Het eerste internationaal toernooi voor het jaar 2015 vond plaats in ons buurland Frans-Guyana. Tijdens dit Interland toernooi zegevierden onze dames tijdens de Team-fights en keerden onze heren terug als semi kampioenen. Het volgend toernooi op internationaal niveau waarin Suriname zal participeren, de Pan- Am Kampioenschappen, vindt plaats in Canada op 18 februari. De selectie van de karatekas heeft reeds plaats gevonden.

 

 

Het belangrijkste evenement voor de SKA echter zijn de allereerste Caraibische Kampioenschappen, die van 3 tot en met 6 juni gehouden worden in ons land. Van overal uit de regio zullen karatekas naar Suriname komen om het op te nemen tegen elkaar in de Anthony Nesty Sporthal. Er zijn aanzienlijk wat kosten aan deze top karatekampioenschappen verbonden waarvan de SKA reeds manieren heeft bedacht om aan financiële middelen te komen, maar hoopt zij toch dat de overheid en het bedrijfsleven een bijdrage willen leveren. Dit toernooi zal Suriname op zeer waardige wijze naar buiten brengen.

 

Een andere bijzonderheid is dat de Dan examens na vrij lange tijd weer afgenomen zullen worden. Dit gebeurt op zondag 15 februari in de gymzaal van de Graaf von Zinsendorfschool. Examens zullen afgenomen worden voor de eerste- Dan tot en met de vierde- Dan graad.

Voor meer informatie omtrent aangehaalde zaken kunt u terecht bij de voorzitter van de SKA,dhr. Kenneth Sijp tel. 8749293.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App