spot_img
spot_img

‘Kans op afwijzing klacht decembermoorden bij OAS nihil’

Atualizado há

Volgens de jurist Gaetano Best is de kans dat de klacht die nabestaanden van de decembermoorden bij de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens hebben gedeponeerd, wordt afgewezen, vrijwel nihil. “De kans op een niet-ontvankelijk verklaring is haast uitgesloten”, zei Best zelfverzekerd tijdens een woensdag 3 september gehouden persconferentie.

Best gaf aan dat deskundigen voor indiening van de klacht de slagingskans van het verzoek hebben overwogen. “Onze zaak is zo sterk dat het haast uitgesloten is dat de commissie ons niet ontvankelijk verklaart”, meent Best.

Op 29 augustus hebben 59 nabestaanden van de 8 december- slachtoffers een verzoek ingediend bij de OAS, waarin onder andere gevraagd wordt dat de commissie een rapport te maken waarin wordt vastgelegd dat de staat Suriname door de wijze waarop het strafproces tegen de verdachten wordt gevoerd, de rechten van de nabestaanden op grove wijze schendt. Tevens is gevraagd de Krijgsraad aan te sporen de strafzaak tegen de verdachten verder af te handelen.

- Publicidade -

De indieners willen verder dat de in april 2012 door het parlement goedgekeurde Amnestiewet wordt ingetrokken of ongeldig verklaard. De regering wordt gevraagd een publiekelijk excuus aan de getroffen families doen alsmede het officieel erkennen van ‘Bastion Veere’ als staatsmonument voor de herdenking van de vijftien slachtoffers.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App