spot_img
spot_img

Jongeren moeten stoppen zich te verzetten tegen de politie

Atualizado há

De bikersunit van de politie kreeg op vrijdag 11 maart diverse telefonische meldingen binnen van molest van hangjongeren in de binnenstad.

Bij aankomst op één van de locaties aan de Keizerstraat, moesten de wetsdienaren optreden tegen een groep jongeren die te keer gingen. Zij scholden zonder enige redenen voorbijgangers  uit en gooiden met lege bierflessen naar de mensen.

De politie was genoodzaakt negen jongeren, waar onder scholieren en werkenden aan te houden. Op één van hen, de 17-jarige Valencio A. zijn er een aantal  XTC tabletten aangetroffen en in beslag genomen.

- Publicidade -

De groep werd overgedragen aan de politie van ressort Centrum.  Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Valencio in verzekering gesteld. De andere jongeren zijn na verhoor en ernstige waarschuwing naar huis gestuurd.

Het is gebleken dat de Bikers haast elke vrijdag moeten optreden tegen jongeren die zich na schooltijd in de binnenstad ophouden, waar zij alcohol nuttigen en de rust en orde verstoren. Meestal mondt dit  uit in vechtpartijen. Bij politieoptreden verzetten de jongeren zich heftig, vooral wanneer de groep uit elkaar wordt gejaagd. Op diverse momenten heeft de politie scherpe voorwerpen van de jongeren moeten afpakken.

De politie zal  heel streng optreden tegen jongeren die zich schuldig maken aan het plegen van een strafbare feit. Indien deze jongeren zich bij het optreden tegen de politie verzetten, zal het verzet worden gebroken.

Op ouders en verzorgers wordt een beroep gedaan hun kinderen op de gevolgen van stoer gedrag te wijzen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App