spot_img
spot_img

Jeugdparlementariërs zetten zich in voor mishandelde tiener

Atualizado há

Er wordt naar een oplossing gezocht voor de achttienjarige Lilly Gomes, die vanwege jarenlange mishandeling door haar moeder en stiefbroer, bang is weer samen met haar moeder in huis te blijven in Nickerie. Jeugdparlementariërs zij nu naarstig op zoek naar een andere verblijfplaats voor het slachtoffer.

Gomes, die slachtoffer is van huiselijk geweld, wordt naar eigen zeggen vaker mishandeld door haar moeder en stiefbroer. Sharlyn Mohabier, jeugdparlementariër, zegt het vreselijk te vinden dat een kind zodanig mishandeld wordt. Volgens haar is mishandeling van een kind niet de oplossing voor welk probleem dan ook.

In een interview met Action Nieuws Suriname geeft Gomes aan dat ze reeds vijf jaren slachtoffer is van huiselijk geweld maar dat de politie haar steeds weer naar huis stuurt, nadat ze aangifte heeft gedaan.

- Publicidade -

Zegt Gomes: “Als ik geslagen word dan word ik in dat huis opgesloten”. Tevens worden haar alle vormen van communicatie met de buitenwereld ontnomen totdat alles weer normaal is. “Als ik dan aangifte ga doen, dan zijn alle blauwe plekken al weg.” Donderdag vluchtte ze met een blauwgeslagen linkeroog en opgezwollen gezicht naar de politie voor hulp.

Mohabier wil een grondig onderzoek naar dit geval. Vanwege haar letsels kan Gomes al twee weken de school niet bezoeken. Volgens de jeugdparlementariër is verblijf in een internaat een mogelijke oplossing voor Gomes.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: