spot_img
spot_img

IsDB financiën beschikbaar voor Regionale Ontwikkeling- projecten

Atualizado há

- Publicidade -

Stanley Betterson, minister van Regionale Ontwikkeling (RO), heeft met een delegatie van de Islamic Development Bank (IsDB) gesproken over mogelijke financiering van projecten. De delegatie bstond uit Walid Abdelwahab en Irfan Bukhari vergezeld door ambassadeur Anwar Lall Mohamed, alternate governor bij IsDB, en de voorzitter van het Fonds Ontwikkeling Binnenland (FOB), Steven Vroom. 

 

Vooral in projecten betreffende onderwijs, transport, water, energie, gemeenschapsontwikkeling en gezondheid is de IsDB geïnteresseerd. De bewindsman gaf de situatie in het binnenland voor. Zo bestaat het gebied uit ruim 300 dorpen met gemiddeld 200 tot 1000 personen. De grotere dorpen hebben rond de 7000 inwoners. 90 procent van de Surinaamse bevolking woont in de kustvlakte en 10 procent in het binnenland.

- Publicidade -

 

Onder meer een project ter opwekking van zonne-energie, van het FOB, is reeds in uitvoering in het binnenland. Het FOB heeft voorgesteld om enkele lopende pilotprojecten in een volgende fase op groter gebied uit te voeren. Met de IsDB is de Surinaamse overheid een lening overeengekomen voor het uitvoeren van projecten. Zodra het ministerie van RO projecten indient bij de Centrale Bank van Suriname zijn de fondsen van de IsDB beschikbaar.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: