Vrijdagavond 7 november startte de 38ste Staatsolie Diesel Savanne Rally op feestelijke wijze. Tegelijkertijd vond de introductie van de Isuzu MU-X plaats. Deze nieuwe ‘sport utility vehicle’ uit de vloot van Fernandes Autohandel neemt voor het eerst deel aan het grootse navigatie-evenement van Suriname en zal het moeten opnemen tegenover de gevestigde ‘four wheel drives’.

 

Publicidade

Onder de 86 equipes die dit jaar meedoen met de rally zijn er 15 uit het buitenland. “Het gaat niet alleen om racen door de savanne maar het accent ligt op het bereiken van locaties die je niet van tevoren worden meegedeeld”, geeft de voorzitter van de SARK, Vinoj Sewberath Misser, aan. “Het is hard werken voor de ‘driver’ en de navigator. Qua schaal, opzet en aankleding is dit ook het grootste navigatie- evenement in het Caribisch gebied”, aldus Sewbarath Misser. “Het groeit gestaag. Aan de stadsrally doen er steeds meer mensen mee en de wedstrijd in de savanne trekt steeds meer buitenlanders aan.”

 

De rallyrijders Steven Toppin en Michel Blokland (minister Volksgezondheid) rijden in de Izusu MU-X. “Dit is een goede manier om van stress af te komen. Het is hard werken maar je komt op plekken waar je normaal niet zou komen,” zegt Blokland die voor de ‘fun’ meedoet. “Meedoen is al een hele ervaring.”

 

Staatsolie sponsort reeds veertien jaren de Savanne Rally. Naast onze nationale trots leveren ook Haukes NV, Isuzu D-Max en Gow2 een aanzienlijke bijdrage. De winnaars van elke categorie, behalve de ‘toeristen’ klasse krijgen van Fernandes de prijs gesponsord.

De rallyrijders keren maandagmiddag 10 november terug en de uitslag vindt plaats op woensdag 12 november.

 

Comentar

Comentar