spot_img
spot_img

Interventie CBvS via Chinese Bank

Atualizado há

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft een interventiefaciliteit bij de Southern Commercial Bank (SCB) gecreëerd om zodoende de druk op de Amerikaanse dollar te verminderen. De omvangrijke importen uit China hoeven via deze faciliteit niet meer in Amerikaanse dollars te worden betaald afgewikkeld, maar in de Chinese Yuan.

 

Importeurs die hun producten uit China halen kunnen hun interventieaanvragen rechtstreeks bij de Southern Commercial Bank indienen. Indien deze goedgekeurd worden, wordt in Yuan naar de leverancier in China overgemaakt.

 

De betalingen in de Yuan, zijn slechts bedoeld voor goederenimporten en betalingen in de levensonderhoud sfeer en zullen allemaal via Yuan rekeningen in het buitenland verlopen om uiteindelijk gecleared te worden vanuit de Yuan rekening van de Centrale Bank van Suriname in het buitenland.

 

Dezelfde strenge regels van documentcontrole zullen toegepast worden bij de interventiefaciliteit bij de SCB. Tevens zal erop toegezien worden dat essentiële goederen nodig voor consumptie en productie zullen worden geïmporteerd.

 

Vanaf november 2014 is de Yuan een van de eerste 5 valuta waarin er internationaal geldtransacties gedaan worden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App