spot_img
spot_img

Institutionele versterking CBvS voor beheersing financiële houdhouding

Atualizado há

Op 7 en 8 juli heeft een financieel deskundige van de Centrale Bank van Turkije een interne training, Financiële Stabiliteit, verzorgd op de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

Deze training is tot stand gekomen door tussenkomst van het Statistical and Social Research and Training Centre for Islamic Countries (SESRIC) dat een geaffilieerd instituut is van de Organisatie van Islamitische landen (OIC). SESRIC heeft aan de hand van opgegeven trainingsbehoefte van de CBvS als intermediar gefungeerd om een deskundige van de Centrale Bank van Turkije aan te werven om een op maat gesneden training voor de medewerkers van de afdeling Financiële Stabilitieit en andere staffunctionarissen van de Bank te verzorgen. Voor dit doel is de heer Mehmet Onay, Chief Banking and Financial Institutions Department, van de Centrale Bank van Turkije naar ons land afgereisd. Voorts is deze training de 1ste op het gebied van Technische Assistentie die verkregen wordt van SESRIC. Hiermee is dan ook de aanzet gegeven voor de verdere professionalisering en versterking van de banden tussen de Centrale Bank van Suriname en SESRIC.

Na de kredietcrisis van 2007-2008 is er een brede consensus ontstaan over het belang van stabiliteitsbeleid dat zich richt op de stabiliteit van het financieel systeem als geheel. Het ultieme doel hiervan is een stabiele ontwikkeling van de economische groei en werkgelegenheid. De afdeling Financiële Stabiliteit van de Bank is bijkans een jaar geleden opgericht met als doel monitoring van het financieel systeem. In deze periode is veel geïnvesteerd in training van functionarissen van de nieuwe afdeling. Zo is vorig jaar in samenwerking met het Internationaal Fonds (IMF) een seminar gehouden in Paramaribo om het nieuwe beleidsterrein van de Bank te introduceren. Hiernaast hebben functionarissen diverse cursussen gevolgd bij regionale en internationale trainingsinstituten alsook stage gelopen bij een regionale centrale bank. Tot slot zijn intern drie workshops verzorgd door experts verbonden aan het Caribbean Technicial Assistance Centre (CARTAC), een regionale werkarm van het IMF. Deze versnelde capaciteitsopbouw werd door de leiding van de Bank noodzakelijk geacht met het oog op de publicatie van Suriname’s eerste Financial Stability Report in het derde kwartaal van 2015.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: