spot_img
spot_img

Ingangsdatum etikettering niet aangehouden

Atualizado há

De ingangsdatum voor de inwerkingtreding van de “Algemene vereisten voor het etiketteren van voorverpakte goederen” is op 14 augustus 2014 ingegaan en is niet aangehouden.

Dit benadrukt het ministerie van Handel en Industrie in tegenstelling tot een krantenartikel in een lokaal dagblad, waarbij is aangegeven dat verplicht etiketteren met drie maanden is uitgesteld.

Minister Don Tosendjojo heeft tijdens zijn werkbezoek in Nickerie op 14 en 15 augustus 2014 erop gewezen, dat personen die nog problemen hebben, zich gedurende drie maanden voor begeleiding kunnen wenden tot het Surinaams Standaarden Bureau (SSB).

- Publicidade -

Volgens informatie van het SSB-bestuur zijn relevante stakeholders, zoals importeurs en winkeliers breedvoerig geinformeerd over dit onderwerp, alvorens de ingangsdatum is vastgesteld.

Etikettering moet de consument voldoende informatie verschaffen over het product of de dienst, waarmee hij te doen heeft. Immers, is het de belangrijkste bron van informatie. Daarom is het noodzakelijk, dat de producent zich houdt aan één van de belangrijkste vereisten hiervan namelijk, dat het etiket in het Nederlands of het Engels moet staan.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App