spot_img
spot_img

Indien regering alleen stuwdam wil vertrekt Suralco

Atualizado há

Als Suriname slechts de Afobaka waterkrachtcentrale wil overnemen en niet geïnteresseerd is in een scenario dat de levensvatbaarheid van de Suralco garandeert, dan vertrekt de Alcoa helemaal uit Suriname. Maandag 15 september gaf Suralco’s directeur Ruben Halfhuid deze boodschap in niet mis te verstane woorden in drie sessies aan zijn staf en het ruim zevenhonderd personen tellend personeel.

 

De reactie van de bauxiet-multinational komt na de uitspraak van president Desi Bouterse dat hij de stuwdam wil. Bouterse gaf dit dinsdag 9 september tijdens een persconferentie aan. Het staatshoofd is van mening dat het doel waarvoor de dam is gebouwd – goedkoop stroom leveren voor de aluminiumsmelter – niet meer valide is, aangezien de smelter reeds lang is opgedoekt. Inmiddels zijn er juristen aan het werk gezet om mogelijkheden te bekijken hoe Suriname juridisch de waterkrachtcentrale zo snel als mogelijk in eigen beheer kan krijgen zodat de energievoorziening in Surinaamse handen komt.

- Publicidade -

 

Aangezien de dam essentieel is voor het voortbestaan van de Alcoa in Suriname, is de multinational van mening dat indien Suriname alleen de waterkrachtcentrale wil, de overige operaties van Alcoa ook kan overnemen. Gaat Suriname daarmee accoord dan vertrekt de maatschappij. Bij een eventueel vertrek van de maatschappij komen naast de circa zevenhonderd arbeidsplaatsen, ook de ruim negenhonderd contractarbeiders op de tocht.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: