spot_img
spot_img

Illegale goudzoekers beloven af te blijven van hulpdammen Brokopondo Stuwmeer

Atualizado há

Tijdens een eerder deze week gehouden gran krutu te Brokopondo hebben illegale gouddelvers actief in de omgeving van de hulpdammen bij het Brokopondo Stuwmeer, beloofd hun activiteiten te zullen stoppen in het gebied. Aan hen zijn de mogelijke consequenties van hun activiteiten aldaar kenbaar gemaakt tijdens de krutu. Benadrukt werd dat het Brokopondo Stuwmeer met de Afobakadam in gevaar zijn.

 

- Publicidade -

DOE- parlementariër, Carl Breeveld, trok in 2013 aan de bel nadat volgens eigen onderzoek bleek dat men op afstanden van soms 3 meter aan het graven is. Ook de Suralco en de districtscommissaris (dc) van Brokopondo, Yvonne Pinas, hebben eerder aan de bel getrokken.

 

14 hulpdammen zijn naast de hoofdstuwdam om te verhinderen dat het water wegloopt. Als die dammen nu door de goudwinning ondermijnd worden, ontsnapt het water met grote kracht en zal er een enorm groot gebied onder water komen te staan, met als gevolg dat  vele mensen en dieren de verdrinkingsdood zullen sterven, daklozen, uitbraak van epidemieën, vernietiging van ons achterland en onbeschrijfelijke schade aan onze economie. De nationale veiligheid komt dan in gedrang.

 

Tijdens de gran krutu warennaast de Suralco en de dc, ook de Commissie Ordening Goudsector Suriname(OGS), dignitarissen, gouddelvers en actoren van Iamgold/Rosebel aanwezig. De kleine gouddelvers hebben van de OGS een gebied toegewezen gekregen om hun activiteiten te ontplooien. Aan hen is duidelijk gemaakt dat  de overheid nu hardhandig zal optreden als er geen gehoor wordt gegeven aan de oproep om af te blijven van de dammen.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: