De huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) is na elf uur begonnen. Er is voldoende quorum. Zowel de oppositie als Nieuw Suriname zijn aanwezig op deze vergadering. Ook Charles Pahlad die sinds kort de VHP ondersteunt, is van de partij. Voor 13.00 uur is een openbare vergadering uitgeschreven, waarvoor er afspraken zijn gemaakt met Nieuw Suriname voor het verlenen van quorum.

 

Publicidade

Op de agenda van de huishoudelijke vergadering zijn vijftien agendapunten opgenomen waaronder het kiezen van een commissie van rapporteurs voor het initiatiefvoorstel over ‘dubbele nationaliteit’ (Wet aanstelling personen om redenen van staatsbelang).

 

Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is door zowel de oppositie als Nieuw Suriname gevraagd de vergadering uit te schrijven over de begroting 2015.

Op de agenda van de huishoudelijke vergadering staan onder meer bespreking spreektijden Algemene Politieke Beschouwingen en het vooronderzoek van de begroting van het ministerie van Financiën en Onderwijs en Volksontwikkeling komt ter sprake.

Comentar

Comentar