spot_img
spot_img

Hof van Justitie heeft nieuwe notaris en kandidaat-notaris erbij

Beëdiging voldoet aan wettelijke verplichtingen.

Atualizado há

- Publicidade -

Het Hof van Justitie (HvJ) heeft een nieuwbakken notaris en een kandidaat-notaris erbij. Amreeta Urmila Baidjoe is officieel beëdigd tot notaris en Margriet Wilma Apinsa tot kandidaat-notaris. De plechtigheid vond op woensdag plaats tijdens twee afzonderlijke openbare zittingen van het HvJ aan het Onafhankelijkheidsplein.

De waarnemend president van het HvJ, Iwan Rasoelbaks, zei aan het begin van zijn toespraak in beide zittingen dat de beëdigden voldoen aan alle wettelijke vereisten en voorwaarden om tot notaris respectievelijk kandidaat-notaris benoemd te worden. Hij gaf aan Notaris Baidjoe mee om transparant te zijn naar haar cliënten toe over de kosten en de duur van de verrichte werkzaamheden. Hij wees op de mogelijke dreigingen en een slechte imago die een notaris en het notariaat kan riskeren als die niet alert zijn.

Volgens de waarnemend president van het Hof willen mensen zekerheid in het beroep, een beetje vooruitzichten en ze willen weten waar zij aan toe zijn. “Zorg ervoor dat u eerlijk, nauwgezet, accuraat alsook onzijdig zult handelen. Dat u de notaris wet en alle andere wetten en de nog vast te stellen regelementen door de Surinaamse Notariële Beroepsorganisatie, naleeft” voegde hij eraan toe.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: