spot_img
spot_img

Herdenkingsdienst transmigratie te Klaaskreek

Atualizado há

Voor de herdenkingsdienst 50 jaar Transmigratie te Klaaskreek die zondag 27 juli gehouden werd in de EBGS kerk te Klaaskreek, werd het thema ‘ Wij roemen in de verdrukking, daar wij weten dat de verdrukking volharding uitwerkt’ behandeld. De dienst, die luchtig genoemd mag worden, had meer weg van een feest. Voorganger Ronny Wachter die de dienst leidde, vroeg de aanwezigen als uit de transmigratie er meer positief of negatief is gehaald. En als het een mix is welke zich verder is gaan ontwikkelen binnen de cultuur van de Saramaccaanse gemeenschap. Wat het antwoord op deze vragen ook mag zijn, volgens Wachter is er hoop. “Niets is verloren gegaan. Alleen dienen wij te blijven volharden in geloof en ons vertrouwen stellen op de Heer”.

Aan de commissie ’55 jaar Brokopondo en 50 jaar transmigratie’ onder leiding van Ernie Landveld werd gevraagd het niet bij de herdenkingsdienst te laten. Behalve discussies over transmigratie, moet er ook gewerkt worden aan de binding binnen het district.

In de kerk vond tevens de prijsuitreiking plaats aan de winnaars van de tekenwedstrijd. Deze werd op 7 en 8 april georganiseerd door de commissie. Leerlingen van de glo en voj scholen te Brokopondo en Atjoni namen hieraan deel. Er waren ruim zeshonderd inzendingen waaruit twintig winnaars uit de bus zijn gekomen.

- Publicidade -

Jorshin Aloeboetoe van klasse 4 van VOJ Brokopondo won de eerste prijs. Hij had uitgebeeld hoe mensen hun spullen in de boot probeerden te zetten,terwijl het water steeg en de huizen zonken.

Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling overhandigde de prijs. De projecten van de commissie worden ondersteund door zijn ministerie.De assembleeleden Diana Pokie en Rudolf Zeeman hebben eveneens hun ondersteuning gegeven aan het tekenwedstrijdproject van de commissie.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App