spot_img
spot_img

Heler nog ingesloten

Atualizado há

Rechter Sieglien Wijnhard heeft op dinsdag 27 januari bij de behandeling van de zaak waarbij Sergio O. van diefstal en heling verdacht wordt, bepaald dat hij voorlopig nog vast blijft. Hiermee heeft ze het verzoek van advocaat Benito Pick, om de verdachte in vrijheid te stellen, in afwachting van verdere behandeling, afgewezen. De twee medeverdachten van Sergio O., Randy O. en Ewald F. zijn voorlopig wel op vrije voeten.

Volgens Pick zijn de verwijten tegen de drie verdachten gelijk en vindt hij het oneerlijk dat zijn cliënt wel aangehouden blijft. De advocaat is overigens ervan overtuigd dat er niet voldoende bewijs is om zijn cliënt voor de diefstal te berechten. Hooguit straf voor heling zou de verdachte opgelegd kunnen worden. De raadsman van de verdachte meent dat de periode die O. al in voorarrest heeft doorgebracht, reeds langer is dan het maximale dat de verdachte zou kunnen krijgen voor heling.

Het Openbaar Ministerie heeft echter een andere zienswijze. De officier van justitie gaf aan dat er nog ernstiger bezwaren tegen de verdachte zijn. Zo zijn de gestolen spullen in zijn woning aangetroffen en hebben de tegenstrijdige verklaringen die hij zelf heeft afgelegd, de rechter doen bepalen om hem niet in vrijheid te stellen. Op 24 februari wordt de zaak voortgezet.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App