spot_img
spot_img

Heftige discussie oppositie en coalitie over toelating Sapoen en Chitan

Atualizado há

Het is donderdag heftig aan toe gegaan in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de bespreking van de kwestie rond de dissidenten van de politieke partij Pertjajah Luhur (PL). Die zijn teruggeroepen door PL, maar werden toch toegelaten tot vergaderingen door voorzitter Jennifer Geerlings-Simons met als gevolg dat PL naar de rechter stapte.

De DNA-voorzitter moest donderdag voor de rechter verschijnen om te vertellen waarom zij de oproep van de PL dat middels deurwaardersexploot is verstuurd naast zich heeft gelegd en de dissidenten Raymond Sapoen en Dipak Chitan toch heeft toegelaten.

Na de verschijning bij de rechter heeft zij achter gesloten deuren een spoedbijeenkomst gehouden met de rest van het parlement om deze zaak te bespreken. De coalitie is van mening dat niet Geerlings-Simons verantwoordelijk gehouden moet worden voor de toelating van Sapoen en Chitan, maar de DNA als constitutioneel orgaan. De oppositie vindt dat deze zaak niet door het parlement beslist moet worden, maar een aangelegenheid van de rechter is aangezien er daar een kortgeding loopt. Het verschil van inzichten heeft voor felle discussies gezorgd tijdens de huishoudelijke meeting.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: