spot_img
spot_img

Handelsmissie naar Guyana

Atualizado há

Op vrijdag 16 januari vertrekt er een delegatie voor een handelsmissie naar Guyana. Naast vertegenwoordigers van de overheid gaat ook het bedrijfsleven mee. Het doel van de missie is om de barrières die er zijn bij de handel tussen Suriname en Guyana, te identificeren en weg te werken, zei Henk Naarendorp, voorzitter van de Kamer van Koophandel & Fabrieken mee. 

 

“De handel tussen de beide landen loopt al goed maar het kan beter”, merkt ondervoorzitter van de KKF, Anil Padarath op. “We moeten de problemen langs de grens proberen op te lossen, daarom gaan wij ondernemers met elkaar om de tafel. De overheid luistert mee en gaat bijdragen aan het versoepelen van de handel”, aldus Padarath. Op maandag 12 januari is in het KKF-gebouw een persconferentie gehouden door enkele vertegenwoordigers van de delegatie.

- Publicidade -

 

De handelsmissie bestaat uit 25 bedrijven, de KKF, het Suriname Business Forum (SBF), het bestuur van de stichting Toerisme, de ministeries van Buitenlandse Zaken, Handel & Industrie, Transport, Communicatie & Toerisme, Landbouw, Veeteelt & Visserij en Handel & Industrie en het bedrijfsleven.

 

Gilbert van Dijk,directeur van het Suriname Business Development Center, de werkarm van de SBF, gaf aan dat het belangrijk is dat Suriname beter gaat inspelen op zijn ligging. “We staan centraal, en dat is gunstig voor zaken doen. Daar moeten wij meer uit gaan halen. Ten tweede is het zo dat onze schappen vol staan met producten uit de Caricom. Het wordt tijd dat ook onze producten in grote hoeveelheden op de buitenlandse schappen komen te staan.”

De missie keert op zondag 18 januari terug.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: