Op en rond het Onafhankelijkheidsplein én de Waterkant was het op zaterdag 25 januari een enorme drukte van mensen, die het Happy Spring Festival met acrobaten optreden op het “Plein” wilden meemaken. Er was ook een grote massa aan de Waterkant opgesteld om de vuurwerkshow op de enkele kilometers verder gelegen Jules Wijdenboschbrug te aanschouwen. De mening over het vuurwerkshow was verdeeld, sommige van de mensen wilden meer vuurwerk zien.

Zaterdag vond de grote viering plaats van het Chinees Nieuwjaar; volgens de Chinese kalender het Jaar van de Rat. Vóór aanvang van de festiviteiten in de avond op het Onafhankelijkheidsplein, werden de aanwezigen namens president Desiré Bouterse toegesproken door vicepresident Ashwin Adhin.

PUBLICIDADE / ADVERTENTIE

Hij benadrukte dat de uitbundige viering van dit Chinese lente festival in Suriname én met gasten helemaal uit China een herbevestiging is van de sterke historische banden tussen Suriname en haar volkeren. “De lokale culturele optredens tijdens deze viering zijn een goede reflexie van onze multiculturele samenleving,” aldus de vicepresident, die namens president Bouterse de Surinaamse en Chinese gemeenschap veel geluk en zegen toewenste.

Volgens vicepresident Adhin kenmerkt het jaar van de rat zich door zelfverzekerdheid en eerlijkheid, maar ook met hard werken en het ontwikkelen van nieuwe vriendschappen. Hij memoreerde dat deze historische relatie tussen de Volksrepubliek China en de Republiek Suriname tijdens het staatsbezoek van president Bouterse aan China, in november vorig jaar, getild is naar een strategisch coöperatief partnerschap. Hij noemde onder andere samenwerkingen op het gebied van de agrarische sector, infrastructuur, veiligheid, defensie, training en capaciteitsversterking, gemeenschapsontwikkeling, financiën, cultuur en handel.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar