spot_img
spot_img

Grote rijstboeren krijgen nieuw bestrijdingsmiddel van LVV

Atualizado há

- Publicidade -

Het bestrijdingsmiddel Ronstar is door het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) geïntroduceerd onder de grote rijstboeren in Nickerie. Volgens minister Soeresh Algoe is Ronstar bedoeld om vooral de rode rijst en andere onkruidsoorten zoals vogelzaad aan te pakken. Donderdag 22 januari overhandigde de bewindsman dit middel aan zeven grote rijstboeren in Nickerie.

 

Algoe gaf aan dat Ronstar een vervanging is voor het middel 2,4 D Amine dat volgens de internationale standaarden verboden is voor gebruik. Het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (Adron) zal de boeren begeleiden bij het gebruik van het middel. Totaal is 763 liter Ronstar uitgedeeld.

- Publicidade -

 

Algoe zei dat dit gebaar vanuit LVV gezien moet worden als een mate van stimulans naar de grote boeren toe. “Dit omdat zij niet in aanmerking zijn gekomen voor Srd 480 die de regering het vorig jaar als incentive aan boeren heeft uitbetaald”. Ter verdere stimulering van de grootlandbouw op het gebied van de infrastructuur heeft de bewindsman voorgesteld om op elk bedrijf minimaal één primaire kleiweg te bezanden en te voorzien van een schelplaag.

 

“Met de introductie van Ronstar kunnen de arealen binnen een korte tijd gevrijwaard zijn van de plagen”, zegt de voorzitter van de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA)Harinandan Oemraw. Hij hoopt dat de kleine boeren ook in aanmerking komen voor het middel.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: