Een partij synthetische drugs is op een schip in het deelstaat Pará in Brazilië onderschept. Het gaat om 23.000 ecstasy of xtc pillen. Het schip is afkomstig uit Suriname meldt de Militaire Politie van Brazilië. Er zijn eveneens een dozen met gesmokkelde wierook in beslag genomen.

In deze zaak is een persoon aangehouden. De Militaire Politie nam afgelopen zaterdag in het Icoaraci-district in Belém ongeveer 23 duizend ecstasypillen en 74 dozen gesmokkelde wierook in beslag. Volgens de politie was dit de grootste inbeslagname van synthetische drugs in de staat Pará.

Volgens de politie gaf een anoniem bron de tip dat een grote lading drugs op een boot van Suriname naar Brazilië werd gebracht en voor anker lag in de haven van Icoaraci. Een voertuig van het Special Police Operations Battalion (BOPE) ging ter plekke en trof het schip aan met desbetreffende lading drugs.

Publicidade

“De onderschepping van 14.000 pillen was het grootste geweest. Met deze recente onderschepping wordt dit de grootste die we ooit in onze staat hebben gehad ‘, aldus luitenant-kolonel en BOPE-commandant Firmino. De eigenaar van de boot werd gearresteerd en naar het State Department of Narcotics (Denarc) gestuurd, waar hij werd gehouden voor drugshandel.

Foto’s: Bope

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar