spot_img
spot_img

Grote lappen grond Cabendadorp weer in boezem van de Staat

Atualizado há

Grote lappen grond in Cabendadorp in het district Para die jaren terug in grondhuur zijn uitgegeven, zullen binnenkort weer in de boezem van de Staat terugkomen als het ministerie van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer (RGB) de terreinen zal intrekken. In een krantenadvertentie worden grondhuurders opgeroepen door RGB om zich uiterlijk 3 oktober te melden.

 

De intrekking gebeurt nadat het bewoners van het dorp minister Steven Relyveld van RGB te kennen hadden gegeven dat de gronduitgifte in strijd is met hun traditie, aangezien in een dorp bewoners geen grondbeschikkingen hebben. Kapitein Yvonne Cabenda van Cabendadorp gaf te kennen dat het vooral om personen gaat die niet behoren tot het dorp, namelijk vier buitenstaanders en één bewoner van Cabendadorp.”De ene heeft tien hectare en de andere 56 hectare, weer een ander heeft 12 hectare. We kunnen ons straks niet vrij bewegen in ons bos,” aldus de kapitein.

- Publicidade -

 

Volgens Cabenda is de goedkeuring op slinkse wijze verkregen van het reeds overleden ex-dorpshoofd. “Ze hebben hem waarschijnlijk andere dingen voorgehouden, waardoor hij zijn zegen gaf.”

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App