spot_img
spot_img

Grootgrondbezitters Cabendadorp geven geen gehoor aan oproep RGB

Atualizado há

- Publicidade -

Het grootste deel van de grootgrondbezitters van Cabendadorp heeft de oproep van het ministerie van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer (RGB) om zich aan te melden genegeerd.  Zij riskeren hiermee dat het ministerie hun grond intrekt, omdat de gronden vallen onder het woon- en leefgebied van het dorp.

“Het gaat waarschijnlijk om zes mensen, maar de terreinen variëren in grootte tussen de tien en driehonderd hectare”,  zegt Steven Relyveld,  minister van RGB. Thans is het ministerie bezig te onderzoeken hoeveel mensen grond in huur hebben gekregen in betreffend gebied en de exacte grootte van de terreinen. “We gaan om de tafel zitten met de mensen om de zaak op te lossen.”

Yvonne Kabenda, kapitein van Cabendadorp, is niet te spreken over de aanwezigheid van de grootgrondbezitters in het dorp. “De mensen hebben geen respect voor onze traditie, ondanks ik ze uitleg dat in een dorp de bewoners geen grondbeschikking hebben”, geeft een boze Kabenda aan. Aangezien de infrastructuur in het dorp nu  is verbeterd willen steeds meer mensen huizen in het dorp bouwen. Hierdoor komen de grootgrondbezitters duidelijk in beeld.”We willen ze niet hebben in ons gebied. Laten ze de inheemsen met rust laten, anders gaan we tot daden over”, merkt Kabenda op.

- Publicidade -

Naar zeggen van Kabenda hebben deze grondbezitters op slinkse wijze goedkeuring gekregen van het al overleden ex-dorpshoofd, de vader van Cabenda.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: