spot_img
spot_img

Gregory Rusland: Putten uit kennis Pengel

Atualizado há

- Publicidade -

“Als we kijken naar het leven en het belang van Johan Adolf Pengel voor Suriname, maar in het bijzonder voor de Nationale Partij Suriname, dan zie ik dat wij als NPS’ers bijzonder trots mogen zijn op de verworvenheden van onze ouwe leider.” Dit zei Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, op dinsdag 20 januari bij de herdenking van de 99ste geboortedag van Pengel.

 

De NPS voorzitter gaf aan dat er onder leiding van Pengel reeds concrete acties zijn genomen tot dekolonisatie. “Wanneer we partijleiders horen claimen over rekolonisatie en dekolonisatie. Da mi mus taigi dat NPS ano tide un de bezig nanga den tori dati.” Rusland noemde enkele ontwikkelingen alsmede grote infrastructurele werken die onder Pengel in gang zijn gezet.“Het Academisch Ziekenhuis, het Diakonessenhuis, wegen die toen werden gebouwd. Dat zijn dingen die toen al aan de orde van de dag zijn geweest.”

- Publicidade -

 

Rusland deed een terugblik en zei dat als er naar de ontwikkeling van de NPS wordt gekeken, men van mening is dat de partij in eerste instantie werd geleid door de elite in Suriname. “Maar met de komst van Pengel is de NPS in die dagen zich daadwerkelijk gaan bezighouden met de problemen van de mofina wan.” De NPS-voorman benadrukt dat vooral de jongeren van de partij deze gedachte ook hoog moeten houden. “Dat de NPS nog steeds is begaan met het lot van de mensen die het bijzonder moeilijk hebben”.

 

Op dinsdag 20 januari zijn er kransen gelegd bij het standbeeld van Pengel door het NPS-bestuur en vertegenwoordigers van de samenwerkende partijen. Volgens Pertjajah Luhur- voorzitter Paul Somohardjo is hij dankzij de kennis die hij van Pengel heeft gehad, nog steeds kan overleven.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: