spot_img
spot_img

‘Gran krutu’ in verband met illegale goudwinning stuwmeer

Atualizado há

Op 6 oktober zal er om 10.00 uur een presentatie gehouden worden voor de bewoners, ngo’s, het bedrijfsleven, gezagsdragers, belangstellenden en alle relevante groepen, vooral de gouddelvers in en rondom het meer betreffende de alarmerende situatie. De presentatie wordt verzorgd door Suralco en districtscommissaris Ivonne Pinas van Brokopondo en wordt gehouden op het Ananiestrand.

 

Illegale gouddelvers zorgen immers nog steeds voor enorme problemen in het stuwmeergebied. Ofschoon er enige tijd terug reeds alarm is geslagen door Suralco en de commissie Ordening Goudsector (OGS), is het probleem nog steeds niet opgelost. Vanwege de illegale activiteiten ontstaan er scheuren in de hulpdammen.

- Publicidade -

“Het Afobaka stuwmeer is van groot belang voor de gehele Surinaamse gemeenschap vanwege de energie krachtcentrale. Als een probleem zich zou voordoen dat de dam zou gaan scheuren, zoals door trillingen van de machines van de gouddelvers, zal zelfs Paramaribo niet bespaard blijven van wateroverlast’, schetst het Burger Informatie Centrum (BIC) van Brokopondo de situatie.

 

In het bijzonder de illegale gouddelvers moeten gaan beseffen dat zij het stuwmeer moeten ontruimen en onmiddellijk moeten stoppen met alle goudactiviteiten. Er zullenn bussen ingezet worden voor de dorpen om de ‘gran krutu’ bij te kunnen wonen.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App