spot_img
spot_img

Goudzoekers Balingsula vragen president om hulp

Atualizado há

Aangezien de goudzoekers van Balingsula woensdag 8 oktober van de commissie Ordening Goudsector (OGS) de mededeling kregen dat ze uiterlijk vrijdag 10 oktober hun werkgebied bekend als ‘Dam 10 Pasi’ moeten verlaten, hebben zij de hulp van president Desi Bouterse ingeroepen.

 

De OGS heeft hen kenbaar gemaakt dat zij een gevaar vormen voor een hulpdam van de Suralco. De ruim 200 goudzoekers die daar werken zijn bereid de plaats te verlaten indien ze onder andere een andere plek toegewezen krijgen waar ze hun activiteiten kunnen voortzetten.

- Publicidade -

 

Donderdag 9 oktober heeft een delegatie van 25 personen een petitie via de directeur van het kabinet van de president, aangeboden aan het staatshoofd. In deze petitie vragen de goudzoekers de president te bemiddelen om zodoende te geraken tot een duurzame oplossing. Tijdens de gehouden ‘Gran Krutu’ is deze zaak ter sprake gebracht.

 

Het betreft hier 25 machines die in dit gebied worden ingezet. Volgens A Combinatie- parlementariër uit Brokopondo, Diana Pokie, moet er gewerkt worden aan een structurele oplossing.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App