spot_img
spot_img

Georgie deelt ervaringen en succes met Suriname

Atualizado há

Een delegatie van Georgië onder leiding van de niet residerend ambassadeur Otar Berdzenishvili, heeft donderdag 29 januari middels een presentatie de ervaringen en successen van hun land gedeeld met Suriname. Georgië heeft ondanks de economische ,financiële en wereldcrisis een significante groei doorgemaakt , en staat aangemerkt als 1 van de top tien landen om zaken mee te doen. Verder zijn er ook goede vorderingen waar te nemen in Georgië met betrekking tot behoorlijk bestuur en democratie.

 

Het Surinaams Parlement vaardigde een missie af naar Georgië om met eigen ogen de behaalde successen te aanschouwen en de methodieken eventueel mee te nemen naar ons land. Jennifer Geerlings-Simons, voorzitter van het Parlement noemt dit een historisch moment omdat de missie van het Parlement heeft geleidt tot een missie voor de overheid van Suriname op basis van wat de parlementariërs hebben gezien in Georgië.

- Publicidade -

 

Het was verrassend voor hen om te zien wat mogelijk is op het gebied van onder andere public service, transparantie en preventie van inefficiëntie en corruptie door bepaalde technieken en methoden toe te passen. Een ongebruikelijke maar effectieve methodiek die zij hebben toegepast was het ontslaan van het heel politiekorps om corruptie binnen het politieapparaat weg te werken.

 

Volgens Simons moet dit allemaal ook mogelijk gemaakt kunnen worden in Suriname want Georgië was er nog erger aan toe dan Suriname; zij stonden ergens op de laatste plaats in de wereld. Binnen enkele jaren hebben ze dat allemaal omgezet op een revolutionaire manier. Mevrouw Simons hoopt dat het parlement een wezenlijk onderdeel zal zijn voor het starten van dit hervormingsproces.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: