Suriname heeft formeel een nieuw parlement. Dinsdag zijn 51 leden toegelaten tot De Nationale Assemblee (DNA). Opvallend is de grote groep jongeren en vrouwen. Vandaag heeft tevens ook de verkiezing plaatsgevonden van de voorzitter en vicevoorzitter van DNA. Jennifer Geerlings-Simons is herkozen als voorzitter terwijl Melvin Bouva de nieuwe vicevoorzitter is.

Hooghart Ronald Louis ArnoudDe vergadering ving aan rond tien uur in de ochtend onder het voorzitterschap van fungerend voorzitter Ronald Hooghart. Tijdens de eerste vergadering liet hij de overige 50 leden toe.

Publicidade

Na die vergadering ving de tweede vergadering aan voor de verkiezing van de voorzitter en vicevoorzitter.  Met meer dan 33 stemmen won Geerlings-Simons van de NDP het van Krishna Mathoera, die door de oppositie werd voorgedragen. Bouva won het van Marinus Bee voor wat betreft het vicevoorzitterschap van het parlement.

Karin Refos2Karin Refos, voorzitter van de “Ook Zij” campagne is blij met het gegeven dat er deze keer 15 vrouwen zijn toegelaten in het parlement. Dit is gelijk aan bijna 30%. Het vorig parlement bestond voor 11% uit vrouwen. Volgens Refos is de stijging van het aantal een record voor Suriname.

Comentar

Comentar