spot_img
spot_img

Geen verhoging AOV met Algemene Pensioenregeling

Atualizado há

- Publicidade -

Zodra de ‘algemene pensioenregeling’ wordt aangenomen in De Nationale Assemblee zal de Algemene Oudedags Voorziening (AOV) worden bevroren. Echter betekent dit niet dat de AOV nooit meer verhoogd al worden, zegt vicepresident Robert Ameerali. De hoogte van het AOV bedrag zal wettelijk worden vastgelegd namelijk 550 SRD. Met de aanname van de wet ‘Algemene Pensioenregeling’ zullen alle pensioengerechtigden naast het algemene pensioen ook de AOV gelden ontvangen. Van alle werkende Surinamers wordt 4% van het salaris afgedragen aan het AOV-fonds.

De kritiek van Mahinder Ratipal (Nieuw Front/VHP) als zou de beloofde verhoging van de AOV hiermee teniet gedaan worden, is volgens Ameerali niet juist. Toekomstige verhogingen zijn volgens hem wel mogelijk. De wet ‘Algemene Pensioenregeling’ heeft echter niet als doel de AOV-uitkering steeds te verhogen.

Slechts de werknemer die aanspraak maakt op pensioen zal de pensioenpremie van 2% betalen. De werkgever betaalt ook 2%. Deze 4% gaat via het salaris en de belastingafdracht van de werkgever rechtreeks naar een nieuw algemeen pensioenfonds. Ameerali verzekerde het parlement dat het huidige ambtenaren pensioenfonds niet opgeheven zal worden, doch aan een evaluatie onderworpen zal worden, waarna bekeken zal worden hoe de twee pensioenfondsen zich tot elkaar verhouden.

- Publicidade -

De vicepresident benadrukte dat koppels van hetzelfde geslacht ( homo’s) niet in aanmerking komen voor de voorzieningen in de wet ‘Algemene Pensioenregeling’.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: