spot_img
spot_img

Geen stormloop kinderbijslag verwacht

Atualizado há

- Publicidade -

“We verwachten geen extreem aantal aanmeldingen meer voor kinderbijslag, omdat de meeste mensen zich al hebben geregistreerd toen die werd verhoogd van SRD 3 naar SRD 30.” Aan het woord is Marinus Bee, voorzitter van de vaste parlementaire commissie Sociale Zaken en Volkshuisvestiging.

 

Uit cijfers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek is gebleken dat ruim 80.000 kinderen zijn geregistreerd voor de voorziening Algemene Kinderbijslag (AKB), in tegenstelling tot de 30.000 kinderen die in 2010 geregistreerd waren toen de uitkering per kind nog SRD 3 per maand bedroeg.

- Publicidade -

 

Op een NDP-massameeting die op dinsdag 24 februari gehouden is aan de Waterkant, is door president Bouterse aangegeven dat hij de algemene kinderbijslag in maart wil verhogen naar SRD 50. Naar zeggen van Bee heeft een deel van de vaste parlementaire commissie ervoor gepleit dat de kinderbijslag wordt verhoogd naar SRD 75. Tevens ziet de commissie graag dat alle kinderen in een gezin hiervoor in aanmerking komen. Volgens de wet is het aantal kinderen dat in aanmerking komt maximum nu vier kinderen per gezin.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: