Het ministerie van Buitenlandse Zaken deelt mee dat er in de afgelopen periode geen technische problemen zijn waargenomen op het platform om het E-Visum- en E-Toeristenkaarten aan te vragen. Het ministerie heeft goede notie genomen van de door het publiek aangehaalde issues, inzake gebruik van het E-Visum- en E-Toeristenkaarten systeem.

Dagelijks worden gemiddeld meer dan 400 aanvragen voor een visum- of toeristenkaart verwerkt. Vanaf de introductie van het E-Visum- en E-Toeristenkaarten systeem in april 2019, tot en met december zijn er 25.282 aanvragen afgehandeld.

Van 01 tot en met 24 januari 2020, zijn er 9.500 aanvragen verwerkt, waarvan 5.415 uit Nederland. Het E-Visa systeem vergemakkelijkt de aanvraagprocedure, bevordert het gebruikersgemak en is ontwikkeld voor de cliënt met in achtneming van alle veiligheidseisen.

Publicidade

Met ingang van 01 januari 2020, kunnen de aanvragen voor een E-Visum- en E-Toeristenkaart via de website: https://suriname.vfsevisa.com of suriname.vfsevisa.com geaccepteerd en worden afgehandeld. Deze dienstverlening wordt namens het ministerie van Buitenlandse Zaken verleend door VFS Global. De website is naast het Nederlands en het Engels ook beschikbaar in het Spaans, Portugees, Frans en Mandarijn. Het visum of de toeristenkaart kan overal ter wereld en op elk tijdstip worden aangevraagd via een mobiele telefoon, tablet of computer.

Voor dringende- of spoedgevallen (ernstige ziekte of overlijden) kan men zich wenden tot de dichtstbijzijnde vertegenwoordigingen van de Republiek Suriname in het buitenland van maandag tot en met vrijdag, of kan 1 x 24 uur contact worden opgenomen op de volgende emailadressen: spoedvisum@gov.sr of spoedvisum@gmail.com.

Foto: Archief LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar