Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft op donderdag enkele bakkers en de Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS) ontvangen voor een spoedberaad. Uit gesprekken met deze bakkers is gebleken, dat er geen verhoging is doorgevoerd voor Chinese puntjes, maar dat men nog steeds het oude tarief hanteert per puntje.

De bewindsman heeft eerder een pakket van maatregelen aangekondigd om de verwachte kunstmatige opstuwing van de wisselkoers tegen te gaan. Onderdeel van dit pakket van maatregelen is, dat de overheid in samenwerking met enkele importeurs een lading blom uit Nederland tegen zeer concurrerende prijs heeft laten halen.

PUBLICIDADE / ADVERTENTIE

De lading is ondertussen gearriveerd en minister Tsang heeft de bakkers gegarandeerd dat er blom beschikbaar zal zijn voor hen. Zij kunnen zich in de komende periode registreren bij het Ministerie om blom te kunnen kopen voor SRD 185,- per baal.

Tijdens de bespreking met deze bakkers is ook naar voren gekomen dat er behoefte is aan incentives, zoals de aankoop van machines en onderdelen tegen een gereduceerd tarief om de productie te kunnen garanderen. Minister Tsang heeft aangegeven, dat de bakkers voor leningen een beroep kunnen doen op het KMO fonds van het ministerie van HI&T en er zal met het ministerie van financiën de mogelijkheden voor ontheffing van invoerrechten op het invoeren van onderdelen ten behoeve van productiemachines worden besproken.

De bewindsman heeft de bakkers aangegeven om geen prijsverhoging voor de puntbroden door te voeren, omdat brood, elke dag wordt geconsumeerd en één van de basisgoederen is voor de consumenten. Er is geen reden voor prijsverhogingen voor de consument, omdat er maatregelen zijn getroffen door het Ministerie voor de beschikbaarheid van blom tegen een gereduceerd tarief.

De maximale consumenten prijs voor een ‘Chinees’ puntbrood van 65 gram is vooralsnog gesteld op SRD 0,85 in de supermarkten.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

DEIXE SEU COMENTÁRIO

Por favor digite seu comentário!
Por favor, digite seu nome aqui