spot_img
spot_img

Geen ontwrichting economie door verhoging stroomtarief

Atualizado há

Bij een verhoging van de stroomtarieven mogen deze kosten niet afgewenteld worden op de ‘kleine man’. De verhoging moet de economie niet ontwrichten. Om die reden is zorgvuldig nagegaan welke sectoren de marktconforme tarieven zullen moeten betalen. De inflatie mag vooral niet toenemen als gevolg van de tariefverhoging.

 

Om te voorkomen dat de verhoogde kosten zouden worden doorberekend in de goederen, als gevolg waarvan alle prijzen de lucht in zouden gaan, is er volgens Bouterse bewust voor gekozen om geen marktconforme tarieven te hanteren voor de Haven. Indiende tarieven in de haven omhoog zouden gaan, zal dit direct doorberekend worden in de prijzen van de overige goederen.

- Publicidade -

 

Marktconforme tarieven zullen betaald moeten worden door banken, verzekeringsmaatschappijen, hotels, buitenlandse vertegenwoordigingen, casino’s; commerciële staatsbedrijven, met name Staatsolie, Telesur, SLM, Havenbeheer, Luchthavenbeheer, MAS en Grassalco. Ook ambassades moeten het reële stroomtarief neertellen. De tarieven worden nog verder uitgerekend. Het extra geld dat hiermee in het laatje komt, zal aangewend worden voor opwekking van stroom en transmissielijnen.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App