spot_img
spot_img

Geen on- en minvermogendenkaarten meer

Atualizado há

- Publicidade -

Volgens vicepresident Robert Ameerali zullen de on- en minvermogendenkaarten weg komen te vallen zodra de wet Nationale Basiszorgverzekering in werking treedt.

 

Indien de ziektekosten niet betaald kunnen worden door personen, zal de overheid deze kosten vergoeden, aldus Ameerali. Hij geeft aan dat er speciaal voor deze personen een speciaal vangnet is. echter zullen deze mensen geen tweede- of derderangsbehandeling krijgen, maar dezelfde als degenen die de ziektekosten wel kunnen betalen.

- Publicidade -

De wet Nationale Basiszorgverzekering die onderdeel is van hetsociaal zekerheidsstelsel, zal volgens de vp een wezenlijke bijdrage zal leveren aan het verbeteren van de levenstandaard van elke Surinamer. “Wij zijn het aan deze natie verplicht om voor hen te zorgen waar het nodig.”

Gestreefd wordt om de ‘sociale wetten’ per 1 januari 2015 in werking te stellen. Na aanname van de wetten Algemeen Pensioen 2014, Nationale Basiszorgverzekering en Minimum uurloon, de zogenaamde ‘sociale wetten’ gaf Ameerali aan dat het nu de juiste tijd is voor Suriname om eindelijk een sociaal zekerheidsstelsel te hebben.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: