spot_img
spot_img

Geen lokale consumptie tuna vis

Atualizado há

- Publicidade -

 “Ofschoon tuna vis ook in Surinaamse wateren wordt gevangen is er van deze vis weinig tot niets lokaal in Suriname te koop. Het is te duur voor de bevolking”, geeft de  onderdirecteur Visserij bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Rene Lieveld aan.

Overwegend de yellowfin tunavis wordt in Suriname gevangen door diepzeevisserijbedrijven. Lieveld zegt dat de diepzeevisserij in Suriname “redelijk goed” ontwikkeld is. aangezien het gros van  de vangst wordt geëxporteerd naar onder andere Europa, VS, Panama en Colombia, zijn grote delen van de gemeenschap niet bekend ermee.

“De diepzeevisserij, dus buiten vijftien vadem, is voornamelijk gericht op de grote garnalen, maar ook de vinvissen worden gevangen. Je hebt ook de redsnappervisserij wat nog dieper gebeurt en waar men nog minder van op de hoogte is, is de tuna vis. Dat is echte diepzee, soms buiten onze exclusieve economische zone in open wateren,” aldus de onderdirecteur.

- Publicidade -

“In Suriname worden vooral grote hoeveelheden yellow fin tuna gevangen en verwerkt.Vrijwel alles wordt geëxporteerd en het is ook duur; vandaar dat de tuna niet gauw bekend zal worden in Suriname. Net als de grote garnalen; niet iedereen kan het zich permitteren”, volgens Lieveld.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: