spot_img
spot_img

Geen gebruik taserwapens bij berovingen

Atualizado há

Recent verscheen in een lokaal dagblad, het bericht dat er de laatste tijden veel berovingen plaatsvinden, waarbij er gebruik gemaakt wordt van taser- en of stroomstootwapens. Volgens de gevallen die de politie genoteerd heeft gaat het steeds weer om de stroomstootwapens die bekend zijn als shockers. Er is in geen van de gevallen gebruikt gemaakt van een tasergun.

 

Voor de stroomstootwapens heeft men geen vergunning nodig en dit wapen werkt pas als het direct in contact komt met het lichaam. Voor een tasergun heeft men wel een importvergunning nodig. Zonder importvergunning kunnen deze wapens het land niet worden ingevoerd. Met de tasergun kan men vanuit een lange afstand worden geraakt. De politie doet hierbij voor de zoveelste keer het beroep op de media om zich goed te laten informeren alvorens zij tot publicatie van berichten over gaan. Veelal worden zaken onjuist gepubliceerd, waarbij onnodig voor onrust wordt gezorgd in de samenleving.

- Publicidade -

 

Eveneens is het noodzakelijk dat de media met de informatie werkt die zij van de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname verstrekt krijgen. Vooral in gevallen, waarbij slachtoffers ernstige verwondingen hebben opgelopen en medisch behandeld moeten worden. Dit geldt ook voor disciplinaire maatregelen die tegen politieambtenaren worden genomen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: