spot_img
spot_img

Geen buitenlandse belangstelling voor olieboringen

Atualizado há

Er is weinig tot geen animo bij buitenlandse investeerders voor olie-exploratie mogelijkheden in nieuwe gebieden in het zeegebied van Suriname. Terwijl vijftien buitenlandse maatschappijen belangstelling hebben getoond voor de drie onderzoeksblokken die in 2014 in de aanbieding zaten, hebben slechts twee aangeboden voor de blokken.

 

Het betreft een gebied met waterdieptes van 55 tot 2.250 meter en behelst ruim zesduizend vierkante kilometer. Voordat er toewijzingen zullen worden gedaan in maart 2015, worden de aanbiedingen eerst geëvalueerd. In 2014 had aankomend algemeen directeur van Staatsolie, Rudolf Elias, kenbaar gemaakt dat er minder belangstelling van investeerders te verwachten is, aangezien er wereldwijd een trend is van bezuinigingen en uitgestelde investeringen als gevolg van de gedaalde wereldmarktprijs voor olie. “Staatsolie is tevreden over de mate van interesse vanuit de industrie in Surinames offshore, ondanks de onzekere tijden die de petroleumindustrie momenteel doormaakt”..

- Publicidade -

 

De buitenlandse maatschappij Apache Suriname Corporation (een samenwerking tussen CEPSA uit Spanje en Petronas uit Maleisië) is inmiddels reeds begonnen met de eerste proefboringen in blok 53. De put, Pokai 1 genaamd, ligt 200 kilometer in het noordwesten uit de kust van Suriname en daar wordt in waterdieptes van 1.500 meter geboord. Voor het eerst zal een boorschip, de Stena DrillMax, naar het zwarte goud sporen onder de zeebodem.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: