spot_img
spot_img

Gebrek aan brandstof legt pompen Wakay stil

Atualizado há

Alle pompactiviteiten bij het pompgemaal te Wakay zijn per 1 januari door het Overliggend Waterschap MCP (OWMCP) stilgelegd. Dit vanwege een gebrek aan brandstof om de pompen draaiende te houden.

 

Hierdoor is het waterpeil in de Nanizwamp sterk gedaald hetgeen het bevloeien van de rijstarealen via  zwaartekracht bemoeilijkt. De boeren ziten dus in de problemen aangezien ze het water dringend nodig hebben om hun rijst te bemesten. Het water uit de secundaire leidingen isniet voldoende om de arealen via de normale weg te bevloeien, geeft Rakesh Bisamber, rijstboer in de Europolder aan. Bisamber merkt verder op dat ook de regens tot nog toe zijn uitgebleven.

- Publicidade -

 

OWMCP-directeur Small geeft toe dat het waterpeil in de Nanizwamp aan het zakken is. “Wij waren genoodzaakt om per eerste van januari de pompen stil te leggen, omdat wij door onze brandstofvoorraad heen waren”, aldus Small. Naar zeggen van de directeur moest de leverancier sinds 25 december brandstof leveren bij het pompgemaal. “Maar door onbekende redenen is dat nog niet geleverd.”

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: