spot_img
spot_img

Galibi krijgt openbare toiletten en loopbruggen

Atualizado há

Op maandag 9 februari zijn in het ressort Galibi in het district Marowijne hoorzittingen gehouden. Diverse projecten zijn in 2014 gerealiseerd. Naar zeggen van een vertegenwoordiger van de districtscommissaris van Marowijne laat de financiële ondersteuning in het decentralisatieproces nog te wensen over.

 

Slechts het ministerie van Regionale Ontwikkeling neemt het voortouw in het proces. Zo zullen in 2015 geen grote projecten gerealiseerd kunnen worden, vanwege de beperkte financiën. Het plan is om in 2016 openbare toiletten in het ressort Galibi te bouwen. Tevens wil men enkele loopbruggen in en nabij het dorp opzetten. Ook voor het onderwijs in dat gebied heeft men grote plannen.

- Publicidade -

 

Zo willen de bewoners van Galibi dat er een scholencomplex op middelbaar niveau komt in het district, aangezien studenten thans vier uur in de ochtend moeten opstaan om een middelbare school in een ander district te bezoeken. Ook heeft men graag een studentenverblijf in Albina, speciaal bestemd voor omliggende dorpen. Verder is een waterambulance voor ziekenvervoer pure noodzaak, vanwege de slechte ervaring in de afgelopen periode.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App