spot_img
spot_img

G-7 heeft nog geen presidentskandidaat

Atualizado há

Binnen de Samenwerkende Partijen is nog niet besloten wie de presidentskandidaat wordt. Volgens Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname(NPS) is dat nu niet opportuun en wordt door de partijen gefocust op maximale zetelwinst bij de verkiezingen van mei 2015. De eerste massameeting van de combinatie wordt gehouden op zaterdag 24 januari in het VHP-partijcentrum, De Olifant.

 

Binnen de samenwerkende partijen is er enige ontevredenheid over de DNA-posities die zij tot nu hebben gehad. Vooral de kleinere partijen binnen de combinatie, de SPA, DA91, BEP en KTPI, moeten genoegen nemen met minder plekken op de lijst.

- Publicidade -

 

Volgens de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, die tevens coördinator is van de Samenwerkende Partijen, zijn de onderhandelingen nog niet afgerond. Hij doet een beroep op alle partijen binnen de combinatie om het algemeen belang te laten prevaleren boven enge partijpolitieke en persoonlijke belangen.

 

Ofschoon er nog geen presidentskandidaat is, is het alom bekend dat de VHP deze hoge post ambieert en dat de voorzitter naar voren geschoven zal worden. Bij de Pertjajah Luhur en BEP zijn reeds de namen van respectievelijk Raymond Sapoen en Celsius Waterberg genoemd. De NPS heeft nog geen naam genoemd.

 

Voorzitter Paul Somohardjo van PL zei eerder dat de partij met de meeste zetels de presidentskandidaat zal moeten leveren.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: