spot_img
spot_img

Forse toename aantal levensberovingen

Atualizado há

- Publicidade -

Er is in 2014 een forse stijging waar te nemen in het aantal levensberovingen in vergelijking met 2013 en 2012. Tot nu toe zijn er voor dit jaar reeds drieëntwintig gevallen van levensberovingen bekend bij het Korps Politie Suriname (KPS). Van dit aantal betreffen achttien mannen terwijl er vijf vrouwen van het leven zijn beroofd.

In de eerste zes maanden van 2013 zijn dertien personen om het leven gebracht, terwijl in dezelfde periode in 2012 het aantal vijftien bedroeg. Deze ontwikkeling baart volgens politiewoordvoerder Humphrey Naarden, de politie ernstig zorgen. In totaal waren er in 2013 zevenentwintig levensberovingen en in 2012 waren dat er vier meer.

“We hebben misschien 70 tot 80 procent van de zaken opgehelderd”, geeft de politiewoordvoerder aan. “Een groot deel heeft plaatsgevonden onder mensen die geen wildvreemden van elkaar zijn of in de relatiesfeer.” Volgens hem kan het aantal levensberovingen teruggebracht worden indien er sprake is van goede communicatie.

- Publicidade -

Ofschoon er zoveel voorlichtingscampagnes worden gevoerd betreffende huiselijk geweld, is een aantal mensen toch de dood ingejaagd als gevolg van huiselijk geweld.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: