spot_img
spot_img

Federale Republiek van Brazilië is op 7 september 197 jaar

Atualizado há

- Publicidade -

De Federale Republiek van Brazilië is op 7 september 197 jaar onafhankelijk. De Braziliaanse ambassadeur Laudemar Gonçalves de Aguiar Neto geeft tegenover LPM News te kennen dat op deze dag Brazilië de ontwikkeling die ze als land heeft doorgemaakt, viert. Met ontwikkeling verwijst hij naar de sociale economische ontwikkeling die het land heeft meegemaakt.

Brazilië is gastheer geweest van twee internationale conferentie van de Verenigde Naties (VN) die betrekking hadden op duurzame ontwikkeling en milieu. Hij benadrukt dat Brazilië duurzame ontwikkeling hoog op de agenda heeft. Daarmee wordt bedoeld dat de milieu, biodiversiteit, de ecosystemen behouden moet worden. De ambassadeur geeft aan dat Brazilië trots is op de ontwikkeling die zij in ruim 200 jaren tijd heeft doorgemaakt.

Het land is zich tegelijkertijd van bewust dat er ook problemen zijn die oplossing behoeven. Het werken aan duurzame ontwikkeling is een daarvan. Zo moet de natuur behouden worden en tegelijkertijd moet er op sociaal en economische vlak ontwikkeling plaatsvinden. In de amazone gebied wonen er ruim 26 miljoen personen en in dat gebied is er geen sociale en economische ontwikkeling aanwezig als in andere gebieden legt de ambassadeur uit. Volgens hem moet er gewerkt worden aan de ontwikkeling van ook deze groep personen.

- Publicidade -

Met betrekking tot het onafhankelijkheidsdag van Brazilië geeft de ambassadeur aan dat het in dezelfde week van Dag der Migranten is gevallen. Hij juicht het toe dat de Surinaamse regering een Dag der Migranten heeft uitgeroepen. De verschillende bevolkingsgroepen hebben hun eigen dag waarop zij de komst van hun voorouders naar Suriname vieren. Inmiddels zijn meer personen van diverse landen gemigreerd naar Suriname. Het gaat dan om de Brazilianen, de Guyanezen, de Venezolanen, Haïtianen en Cubanen. Deze groepen zijn niet meer weg te denken uit de gemeenschap en leveren op dag basis een wezenlijke bijdrage aan de opbouw van Suriname.

De Braziliaanse ambassade heeft volop geparticipeerd aan de activiteiten van dag der migranten dat op 1 september werd gehouden op het Onafhankelijkheidsplein. In het kader van de viering van de onafhankelijkheidsdag zal de ambassade op 6 september een receptie houden in Ballroom Torarica.

Foto: LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: