spot_img
spot_img

Familie overleden peuter onderneemt gerechtelijke stappen tegen directrice Papegaaitjes

Atualizado há

- Publicidade -

Advocaat Maureen Nibte richtte in december 2014 het verzoek aan de procureur generaal om de directrice van het kinderdagverblijf Papegaaitjes alsnog strafrechtelijk te vervolgen. Nibte kreeg in januari positief antwoord. Volgens haar is de zaak is in behandeling bij het OM en wachten ze het af.

De advocaat vertegenwoordigt de ouders van de drie maanden jonge baby die in oktober 2014 het leven heeft gelaten door verstikking. Vermoed wordt dat het jongetje, na te zijn gevoed niet de kans had om te boeren, maar dat hij op zijn rug zou zijn gelegd, waarna het eten na een oprisping in zijn longen terechtkwam, hetgeen voor verstikking van het jongetje zorgde.

Volgens Nibte is er genoeg stof om de zaak aan te vechten. “Alle werknemers die tijdens het gebeuren in de opvanginstelling aanwezig waren, zijn teruggekomen op hun verklaringen. Zij hebben tegen de politie verklaard dat zij door de directrice zijn aangezet om valse verklaringen af te leggen. Ze hebben allemaal verklaard dat het kind daar al dood was”, aldus Nibte.

- Publicidade -

De raadsvrouw is van mening dat er hier sprake is van dood door schuld. Voor haar is het onbegrijpelijk dat er in deze zaak nog niemand aansprakelijk is gesteld of aangehouden. “Zelfs als een kind seksueel misbruikt wordt bij een opvanginstelling dan belandt de crechéleidster zes maanden achter tralies”.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: