spot_img
spot_img

‘Extra letten op chikungunya tijdens feestdagen’

Atualizado há

- Publicidade -

John Codrington, hoofd van het Laboratorium van het Academsich Ziekenhuis Paramaribo, doet een beroep op de gemeenschap om vooral in de komende feestdagen rekening te houden met de Chikungunya-epidemie die Suriname in zijn greep heeft.

 

Vanwege het vele vuil dat geproduceerd is gedurende deze dagen is het raadzaam dat het verantwoordelijk wordt dumpt. Vooral waterhoudend vuil vormt een goede bron voor broedplaatsen. Aan de gemeenschap wordt gevraagd hun erven schoon en broedplaatsvrij te houden. Van belang is namelijk het voorkomen dat de ziekte nog meer slachtoffers maakt.

- Publicidade -

 

Toeristen zijn eventueel een katalysator bij het verspreidingsproces van de Ckikungunya. Volgens Codrington moeten zij zich goed beschermen, zodat ze niet geprikt worden door de mug die de ziekte verspreidt. “Als je jezelf beschermt, bescherm je de mensen in Suriname.”

 

De AZP- topper legt de nadruk op de toeristen, aangezien zij volgens hem een speciale doelgroep zijn. Hij geeft aan dat de toeristen in hun land van herkomst zeker wel informatie hebben gehad over de ziekte, maar toch is het noodzakelijk dat ze hier weer op geattendeerd worden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: