spot_img
spot_img

Eventueel rechtszaken over stroomtarieven

Atualizado há

De komende periode zijn rechtszaken, individueel of collectief door ondernemers aangespannen, tegen de Staat of de Energiebedrijven Suriname (EBS) niet uitgesloten, aangezien ondernemers niet te spreken zijn over de wijze waarop de EBS de drastische tariefsverhoging voor delen van het bedrijfsleven en andere grootverbruikers van stroom heeft doorgevoerd.

 

Oemar Chiragally, directeur van City Entertainment en eigenaar van Wyndham Garden Hotel bijvoorbeeld zegt serieus te overwegen een kortgeding aan te spannen. Ook hij plaatst grote vraagtekens bij de nieuwe stroomtarieven.

- Publicidade -

 

Naar zeggen van Chiragally heeft de regering de EBS in een problematische situatie geplaatst door een voordelige energiedeal die het bedrijf had met goudproducent Iamgold teniet te doen. Het resultaat hiervan is dat de extra inkomsten die de EBS genereerde door de levering van ongeveer zeven megawatt elektriciteit aan Rosebel Gold Mines nu weg zijn komen te vallen. “Met de deal die eerder was gesloten, haalde de EBS veel meer binnen dan de US 4 miljoen dollar die nu binnen gaat komen door de tariefsverhoging”, zegt de Wyndham Garden Hotel- eigenaar. Hij begrijpt niet dat de overheid allerlei incentives geeft aan buitenlandse maatschappijen maar lokale ondernemingen probeert uit te knijpen.

 

Vereniging Bedrijfsleven Suriname (VSB) voorzitter Ferdinand Welzijn is hij er nog niet zeker van of de organisatie de rechtszaken zal ondersteunen. “Ik wil niet vooruitlopen op zaken. Maandagavond komen we bij elkaar en dan zullen de verschillende opties besproken worden,” aldus de VSB- voorzitter.

 

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: