spot_img
spot_img

Euro 13,8 miljoen voor agrarische sector Suriname

Atualizado há

In het kader van het Nationaal Indicatief Programma 2014-2020 voor Suriname, is een bedrag van euro 13,8 miljoen gealloceerd onder het 11de Europees Ontwikkelingsfonds (EOF). Dit geld is bestemd voor de agrarische sector van Suriname.

 

Het doel van het Nationaal Indicatief Programma 2014-2020 is het bevorderen van duurzame agrarische ontwikkeling in Suriname. De specifieke doelen zijn: capaciteitsversterking van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, andere agrarische instituten, en de private sector.

- Publicidade -

 

Uiteindelijk moet het Nationaal Indicatief Programma 2014-2020 ertoe leiden dat:

– de agrarische sector op een duurzame wijze wordt ontwikkeld en een bijdrage wordt geleverd aan de nationale economie;

– de capaciteit van de private sector wordt verhoogd om zo op een duurzame manier marktconforme producten te produceren;

– de capaciteit van zowel de publieke als de private sector ter waarborging van voedselveiligheid en voedselzekerheid versterkt wordt.

 

In het Nationaal Indicatief Programma 2008 -2013 (10de EOF) was de Suriname EU -ontwikkelingsstrategie meer gericht op de uitvoering van projecten op het gebied van transport, rijst, bananen en de private sector.

 

De oplevering van het project Lot 1 Rehabilitatie van de weg Meerzorg- Albina onder het 10de EOF vond plaats in het vierde kwartaal 2013.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: