spot_img
spot_img

Energiebezuinigende maatregelen die per direct genomen moeten worden

Atualizado há

- Publicidade -

In een televisietoespraak ging president Desi Bouterse uitgebreid in op de energiesituatie. Zo heeft hij enkele maatregelen aangekondigd die gelijk in werking zullen treden. Het staatshoofd heeft opgeroepen om zuinig om te gaan met stroom. De maatregelen die per direct zullen ingaan zijn:

1. Het ter hand nemen van een voor noodvoorziening ter hand;

2. Het in overleg treden met de Suralco betreffende de reparatie van de defecte 40 MW stoomturbine van Suralco;

- Publicidade -

3. Verhoogde tarieven voor Banken en verzekeringsmaatschappijen; Hotels; Buitenlandse vertegenwoordigingen; Casino’s; Commerciële Staatsbedrijven, met name Staatsolie, Telesur, SLM, Havenbeheer, Luchthavenbeheer, MAS en Grassalco en andere daarvoor in aanmerking komende specifieke verbruikers;

4. De overige gebruikers op een nader te bepalen tijdstip de verhoogde tarieven zullen betalen namelijk USD 0,26 p/kwu in plaats van de huidige USD 0,06;

5. Verkorting van de werktijd bij overheidskantoren om zodoende het energieverbruik te verminderen. Binnenkort zal de regering hierover gesprekken voeren met de sociale partners.

 

“Volk van Suriname, wederom is gebleken dat wij als volk over het vermogen beschikken grote uitdagingen in algemeen belang aan te gaan. Ook thans hebben wij als volk wel degelijk blijk van gegeven over grote dosis wilskracht te beschikken. Ik blijf een sterk geloof en vertrouwen hebben in uw kracht om samen grote problemen aan te pakken. Ook dit actueel probleem zullen wij samen oplossen. Derhalve vraag ik u als president om van uw land te houden en alles te doen wat goed is voor onze natie”, aldus het staatshoofd tijdens de televisietoespraak.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: